Hoe het begon...

Als kind zat ik al graag met mijn handen in de klei. In de werkplaats van mijn papa probeerde ik van zijn oude platenspeler een draaischijfje te maken, wat natuurlijk mislukte. Mijn mama vond toen dat het tijd werd om me in te schrijven in de academie…

Hoe het verder ging...

De klei liet me nooit meer los en de cursussen en workshops volgden elkaar op. Fernand Everaert was mijn eerste echte leermeester in het draaien. Ik keerde later nog regelmatig terug naar zijn atelier om mijn techniek verder te verfijnen en met porselein te leren draaien. Ik volgde een opleiding keramist en een opleiding pottenbakker aan het Sintra in Asse, draaide in het atelier van Bie van Gucht en vatte ten slotte de opleiding keramiek aan in het IKA in Mechelen. Hier studeerde ik af met onderscheiding. 

Hoe ik blijf groeien...

In de keramiek ben je nooit volleerd. Door regelmatig workshops en masterclasses te volgen, blijf ik groeien in mijn passie, doe ik nieuwe inspiratie op, leer steeds nieuwe mensen kennen en zie ik oude bekenden terug. Enkele inspirerende mensen bij wie ik terecht kwam, zijn Victor Greenaway, Henk Wolvers, Anima Roos, Blayne Knox, Jolanda Van de Grint en Eric Landon van Tortus Copenhagen. 

Mijn inspiratie...

Ik vind het fijn om spullen te verzamelen die ik vind op mijn pad om ze daarna te gebruiken als inspiratiebron, gereedschap of om een mal van te maken. Zaden, vruchten, schelpen, stukjes drijfhout, keien,… Maar ook de natuur in het algemeen zoals wolken, woestijnen en andere landschappen, vormen een onuitputtelijke bron van  inspiratie voor mij.